måndag 5 oktober 2009

Höstig måndag gör mig sugen på höstig mat

... så jag hittade på ett eget recept (=snodde lite inspiration från andra recept & blandade hej vilt) och vips blev det en jättegod köttfärs- och chorizogryta! :)
So here comes my recipe!

Köttfärs- och chorizogryta (? port)

2 burkar krossade tomater
1 burk hela skalade tomater
1 konservburk skivad sparris
300 g köttfärs
200-300 g chorizo
Några shalottenlökar
1/2 gul lök
1/2 röd lök
4 tsk sambal oelek
2 köttbuljongstärningar
5 lagerblad
Paprikapulver
Spiskummin
Svartpeppar
Lite lite timjan
2 msk soja

Hacka samtliga löksorter. Bryn löken i stor kastrull/gryta i olivolja och häll på sambal oelek, paprikapulver och lite salt. Tillsätt sedan köttfärsen och bryn den tillsammans med löken, salta, peppra och tillsätt spiskummin efter smak. Skiva sedan chorizo korven i lagom tjocka skivor och häll ner i kastrullen och låt fräsa med köttfärsblandningen några minuter. Häll på samtliga burkar med tomater (både krossade och hela) och sparrisen. Smula ner buljongtärningarna, häll i sojan, lagerbladen, timjan och salta och peppra igen. Koka upp och smaka sedan av och krydda med spiskummin, salt och peppar efter smak.

Servera med ris/bulgur och ev. en klick creme fraiche till.
Voila!

Typ såhär såg min gryta ut;

1 kommentar:

Pepita sa...

mums! Såg ju jättegott ut! Ska nog ta och fixa den där grytan någon dag, hur blev brödet då? Det berättade du aldrig ;)